Adviseur GIS

Apply
 • Company: BAM Infraconsult
 • Location: Gouda
 • Field of experience: Development & Consulting
 • Education level: University of Professional Education

De bouwindustrie verandert ook mee in de digitalisering. Keuzes worden steeds meer gemaakt op datagedreven analyses. Geografisch Informatiesysteem (GIS) is een onderdeel van deze digitaliseringsbeweging dat grote diensten bewijst aan onder meer de bouw en overheidsinstanties. De relevantie van GIS neemt steeds meer toe dankzij assetmanagement, klantbehoefte en 24/7 beschikbaarheid van informatie. Bij BAM Infraconsult krijg je de kans om GIS te combineren met innovatie, multidisciplinaire teams en (grote) veelzijdige projecten. We zijn op zoek naar een adviseur die op een commerciële wijze de verbinding intern legt met verschillende stakeholders, met als uiteindelijk doel om GIS op de figuurlijke kaart te zetten. Ben je enthousiast over deze functie? We zien jouw cv graag tegemoet!
 

About the challenge

Geografisch Informatiesysteem (GIS) biedt ondersteuning voor diverse processen binnen de bouwwereld en de vraag hiernaar neemt de afgelopen jaren hard toe. Deze toename is het gevolg van de recente technische mogelijkheden om Geo-informatie via internet te delen, maar ook van de bewustwording van de toegevoegde waarde van GIS voor het bouwproces. GIS maakt een nieuwe vorm van samenwerking met de opdrachtgever mogelijk, waarbij je gecommitteerd voor de lange termijn werkt aan het inzichtelijk maken van geografische informatie. Dit helpt de opdrachtgever om de juiste afwegingen te maken voor assetmanagement.
 
Onze jonge en bevlogen afdeling heeft door deze toename behoefte aan versterking in met name commerciële slagkracht voor onze vestiging in Gouda. Ons GIS-team bestaat momenteel uit zeven GIS specialisten. We zoeken nu iemand die als het gezicht van GIS kan optreden en op een netwerkende en verbindende wijze het belang en de noodzaak voor de toekomstige bouw weet te onderstrepen.

Als adviseur GIS is jouw voornaamste doel binnen de verschillende BAM-onderdelen meer bekendheid voor GIS te creëren. Samenvattend vallen de volgende verantwoordelijkheden onder de functie:
 

 • netwerken binnen BAM Infra en actief het belang en profijt van GIS presenteren;
 • adviseren van stakeholders (zoals tendermanagers, projectdirecteur) over de mogelijkheden van GIS tijdens tenderfase en uitvoering;
 • bieden van GIS-ondersteuning tijdens uitvoeringsfase van projecten, dit alles in goed overleg met de externe opdrachtgever en projectmanager;
 • sparren over ontwikkelingen en oplossingen van GIS;
 • vertalen van de klantbehoefte naar praktische GIS-mogelijkheden in overleg met GIS-specialisten;

Who are we looking for?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding, in de richting van GIS is een pre.
 • Je hebt circa vijf jaar werkervaring binnen de civiele techniek en daarbij ben je altijd gezien als een interne ambassadeur namens een specialisme/ vakgebied.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met GIS.
 • Je bent een netwerker/ bruggerbouwer die actief uit enthousiasme GIS goed op de kaart wil zetten binnen de interne organisatie.
 • Je vindt het leuk om als ambassadeur met commercieel inzicht aan te haken bij een tenderfase en uitvoeringsfase.

What do we offer?

Een team aan bevlogen professionals die graag aan de slag gaan met veelzijdige projecten. De mogelijkheid om veel innovaties te implementeren en voortdurend op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen GIS en assetmanagement.
Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw-cao, waarmee je recht hebt op vijfentwintig vakantiedagen en vijftien atv-dagen per kalenderjaar.
 

About us

In een snel veranderende wereld formuleert advies- en ingenieursbureau BAM Infraconsult antwoorden op complexe infrastructurele en waterbouwkundige vraagstukken. We kijken met een integrale, multidisciplinaire blik naar het landschap en vertalen onze kennis en ervaring naar duurzame, beheerbare, betaalbare, veilige en bouwbare oplossingen. Voor kleine en grote opdrachtgevers. Jouw standplaats is in overleg nader te bepalen vanwege meerdere BAM-vestigingen. Voor centraal overleg word je in Gouda verwacht. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die woonachtig is in de omgeving van Amersfoort.
 
Het hoofdkantoor van BAM Infraconsult is gevestigd in Gouda, met nevenlocaties in Apeldoorn, Den Haag, Breda en Singapore.
 

Apply