Lead Developer

Apply
  • Company: BAM Infra Nederland
  • Location: Gouda
  • Field of experience: IT & Information Management
  • Education level: Professional degree

Jij bent binnen BAM dé expert op het gebied van Mendix. Als Lead developer breng jij het ontwikkelteam (8 developers) naar de next level bij BAM. Tevens ben je als Lead Developer verantwoordelijk voor de koers die moet worden uitgezet voor Mendix@BAM. Ga jij deze uitdaging aan?
 

About the challenge

De interne organisatie van BAM is continu aan het veranderen. De afdeling Informatie Management heeft als doel hier optimaal op in te spelen en de verbindende schakel zijn te in alle processen tussen de stafafdelingen en business units van BAM Infra NL. De stafafdeling Informatiemanagement (IM) ondersteunt de business units binnen BAM Infra NL bij het optimaliseren en efficiënt inrichten van hun processen. ‘We leggen de link tussen deze processen en de benodigde IT-oplossingen’.
 
Wat ga je doen?
Als Lead Developer werk je aan zeer uiteenlopende opdrachten. Denk hierbij aan het ontwikkelen van hoogwaardige op Mendix gebaseerde oplossingen voor het plaatsen van slimme meters, apps voor het schrijven van uren of een workflow voor een predictive maintenance tool voor het onderhouden van wissels op het spoor. Maar ook innovaties die gebruikmaken van augmented reality of machine learning staan op de agenda. De Mendix applicaties zijn vaak middels API’s gekoppeld aan andere applicaties, zoals SAP S/4HANA. Naast Mendix zal je ook met andere technieken in aanraking komen, zoals RPA en Fiori die ook binnen IM worden uitgerold en ondersteund.
 
Als Lead Developer heb je een belangrijke rol in de totstandkoming van technologie roadmaps waar je innovatie stimuleert, kwaliteit van producten bewaakt en de nieuwste ontwikkelingen meeneemt. Je hebt een duidelijke visie over de toekomst van onze ontwikkelplatformen, de gebruikte technieken en methodes (Agile, SCRUM, etc.) en de impact die we met IT kunnen hebben op de business processen. En natuurlijk kun je dit ook goed overbrengen op je collega’s, binnen en buiten het team.
 
 Tevens ben je nauw betrokken bij het vaststellen van functionele en technische ontwerpen, de architectuur en integratievraagstukken. Uiteraard zal je ook bemoeienis hebben met het testen en het opstellen van de benodigde use cases.Je  voert analyses uit, je brengt knelpunten in kaart, presenteert en realiseert duurzame verbeteringen. Vanuit jouw senioriteit heb je een belangrijke rol in het begeleiden en opleiden van junior Mendix Developers. Je adviseert collega’s in het team en management over opleidingen en uitbreidingen van het development team

Kortom, een zeer afwisselende functie waarin je niet alleen aangewezen bent op jouw technische kennis, maar ook op jouw uitstekende communicatieve vaardigheden
 
Digitalisering brengt in toenemende mate verandering in de Infra branche. Juist op dit vlak speel jij als Lead Developer een belangrijke rol. Je staat voor innovatie en je krijgt energie van het verbeteren van business processen en je te verdiepen in applicaties. We bieden een creatieve rol waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en visie. Wij zien jou als een innovatieve pionier!
 
Hoe ziet je rol er uit tijdens een project? 
Tijdens sessies met de interne klant probeer je de vraagstelling scherp te krijgen en blijf je door je nieuwsgierigheid veel vragen stellen aan de interne klant. Je verrast hem ook met nieuwe invalshoeken en technieken die hij zelf niet had kunnen bedenken. Samen bepalen jullie de scope van het project en werk je aan een passende (deel) oplossing.
 
BAM Infra Nederland heeft gekozen voor een PaaS-oplossing (Platform as a Service) op basis van het Mendix-platform. Binnen dit platform ontwikkel jij een deel van de functionaliteiten die we aanbieden en lever je een grote bijdrage aan innovaties en ‘working prototypes’. Uiteindelijk lever je een werkende en passende applicatie op de gestelde vraag.
 

Who are we looking for?

  • Je hebt WO werk- en denkniveau, waarbij wij een voorkeur hebben voor kandidaten die een bèta studie hebben afgerond;
  • De functie is ideaal voor kandidaten met minimaal 5 jaar werkervaring als Lead Developer;
  • Je staat voor innoveren en je wilt verbeteren. Je bent een expert op het gebied van Agile en Mendix;
  • Je standplaats is in principe Gouda, maar je hebt geen bezwaar tegen mobiliteit. Je bent met grote regelmaat onderweg naar andere BAM locaties;
  • Je hebt het vermogen om goed te luisteren naar de business. Je bent communicatief sterk en je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen. Je bent analytisch, een netwerker en conceptueel sterk.

What do we offer?

De afdeling Informatiemanagement heeft een belangrijke rol in het bereiken van de doelen van de BAM Infra Nederland organisatie en speelt in op de wensen van het bedrijf en gebruikers. Je werkt in deze functie nauw samen met de andere teams en medewerkers binnen de afdeling Informatiemanagement. Er werken op dit moment ongeveer 35 collega’s binnen de afdeling. Naast je eigen collega’s werk je veel samen met andere BAM disciplines en externe leveranciers binnen je vakgebied.
 
De afdeling Informatiemanagement wil meer focus aanbrengen op het laten groeien van het eigen team met Developers. Je werkt met je team aan diverse vraagstukken die bij de verschillende onderdelen van BAM Infra Nederland spelen.
 
BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao, waarmee je recht hebt op vijfentwintig vakantiedagen en vijftien atv-dagen per kalenderjaar.
Bij BAM krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Wij kennen flexibele werktijden en deels thuis werken behoort tot de mogelijkheden.
 
 

About us

BAM Infra Nederland is een klantgerichte organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers. Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden. BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers. BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro. BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect – met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail - werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven. BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.
 
 

Apply