Manager Inkoop BAM Infra Nederland

Apply
 • Company: BAM Infra Nederland
 • Location: Gouda
 • Field of experience: Procurement
 • Education level: Professional degree, Master degree

Met een team van betrokken strategische en tactische inkopers ga jij zorgen voor visie en ontwikkeling van ons inkoopproces binnen de onderdelen BAM Infra Energie & Water, BAM Infra Rail en BAM Infra Telecom.  Ben jij de juiste Manager Inkoop om een projectgedreven organisatie te gaan ontwikkelen naar een industrieel gestuurde organisatie?

 

About the challenge

Ons inkoopteam binnen BAM Infra Nederland is uniek. Je werkt samen met bijna 30 inkoopprofessionals die ieder vanuit hun eigen discipline dag in dag uit bezig zijn met hun passie en het leveren van een bijdrage aan het succesvol binnenhalen van tenders en het uitvoeren van onze projecten. Dat inkoop essentieel is voor het succes van onze organisatie vinden niet alleen de inkopers, het wordt ook breed gedragen door de directie en is verankerd in het managementteam.

Jij speelt een cruciale rol in het primaire proces van een bouwbedrijf en je levert binnen BAM Infra Nederland met jouw inkoopteam een sterke toegevoegde waarde op de verdere ontwikkeling, uitvoering en borging van het  inkoopbeleid en inkooprealisatie. Jij en je team staan voortdurend in contact met de projecten, tenders en projectoverstijgende inkoopinitiatieven in jouw business. Hierbij gaat jouw aandacht enerzijds uit naar onder meer kosten- en risicomanagement en de cashpositie van de organisatie, alsmede naar het initiëren van ketengeoriënteerde procesoptimalisatie in de ontwikkeling naar industrialisatie.

In je rol rapporteer je aan Richard Piekar, Directeur Inkoop BAM Infra Nederland. Samen met de andere manager inkoop vormen jullie een hecht en hands-on team dat een sterke bijdrage levert aan de richting van de inkooporganisatie en de aansluiting bij de primaire bedrijfsprocessen borgt.

Wat kun je verwachten als Manager Inkoop?

 • Je initieert acties, borgt voortgang en rapporteert resultaten op basis van de veranderagenda voortvloeiend uit de ontwikkeling van project naar proces bij BAM Infra Connect, de strategische inkoopagenda van BAM Infra Nederland en professionalisering van de inkoopfunctie.
 • Je acteert zowel in de tender- als in uitvoeringsfase. Jij zorgt ervoor dat inkoop een efficiënte en effectieve bijdrage levert aan het realiseren van de doelstellingen van de business unit BAM Infra Connect, evenals het optimaal onderhouden en uitbreiden van de strategische partnerships en leveranciersrelaties binnen BAM Infra Nederland.
 • Je bent een manager voor een achttal strategische en tactische inkopers, waarbij je een sterke coach bent en continu de interne samenwerking stimuleert. Jij voelt je prettig om op hoofdlijnen te werken, maar ook de diepte van een vraagstuk op te zoeken en waar nodig in te grijpen of op te lossen. Dit betekent dat het voor impactvolle tenders en projecten nodig is dat jij intensief betrokken bent en de juiste strategie ontwikkelt, met leveranciers en onderaannemers onderhandelt en contracteert.
 • Je bent succesvol wanneer je zowel een operationele als strategische houding hebt en je verdiept in de behoefte van de verschillende onderdelen waar jij vanuit je rol verantwoordelijk voor bent. Deze onderdelen hebben een spend van €290 mio per jaar.
 • Eigen verantwoordelijkheid. Je werkt door het land heen, waarbij Bunnik, Zwolle, Den Bosch, Breda, Zwammerdam en Amsterdam belangrijke locaties zijn waar je regelmatig zult werken. Je vaste standplaats is Gouda.

Who are we looking for?

 • Je bent een ervaren inkoopprofessional met hbo+ / wo-werk- en -denkniveau. Je hebt minimaal tien jaar ervaring als leidinggevende van inkoopspecialisten op het vlak van complexe, omvangrijke technische producten en diensten, bij voorkeur in een procesgeoriënteerde omgeving met focus op strategische partnerships.
 • Doordat je de dynamiek van de technische industrie hebt doorleefd, ben je gepassioneerd en in staat overtuigend en vlot met zowel specialisten als op algemeen niveau te schakelen, en de materie te doorgronden. Je bent een sparringpartner voor meerdere personen zoals strategische/tactische inkopers en management van BAM Infra Connect
 • Je bent sensitief en een netwerker, waarbij de competenties besluitvorming, contracterend vermogen en overtuigingskracht sterk ontwikkeld zijn.

What do we offer?

Inkoop is een essentieel onderdeel van het primaire proces binnen een bouwbedrijf. Een slim inkoopproces bespaart immers kosten, reduceert risico’s en creëert onderscheidend vermogen. Dit alles levert een bijdrage aan het succesvol uitvoeren van projecten, dan wel het wel of niet binnenhalen van tenders. Vanuit je rol maak jij een belangrijk onderdeel uit van dit proces. Daarnaast komt je te werken in een vakvolwassen inkooporganisatie. In Nederland is inkoop georganiseerd in drie inkoopteams:

 • Inkoop BAM Nederland focust op werkmaatschappij-overschrijdende inkoop (category managers en inkoopspecialisten);
 • Inkoop BAM Bouw en Vastgoed en Inkoop BAM Infra focussen op project- en sectorgerelateerde inkoop op strategisch, tactisch en operationeel niveau.     

Jij maakt onderdeel uit van het inkoopteam van BAM Infra Nederland.
 
Wij vinden dat professionele en gemotiveerde medewerkers de pijlers zijn voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw-cao.

About us

BAM Infra Nederland is een klantgerichte organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers. Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra-opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden. BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers. BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro. BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect – met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail - werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven. BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.
 

Apply