Product Owner IT - BAM Startup

Apply
 • Company: Koninklijke BAM Groep
 • Location: Amsterdam
 • Field of experience: IT & Information Management, Project Management
 • Education level: University of Professional Education, University of Science

Ben jij een gedreven Product Owner en zou je onderdeel uit willen maken van een Start-up met een jong en creatief team, binnen een inspirerende omgeving die energie uitstraalt en waarbij je werkt aan een digitaal platform dat de nieuwste technologieën bijeenbrengt? Dan is deze functie iets voor jou!

About the challenge

Technologie neemt de wereld in hoog tempo van ons over. Wat vandaag logisch lijkt, is dat morgen al niet meer. Dat stemt in meerdere opzichten tot nadenken, maar het geeft ons ook een zee aan mogelijkheden. BAM wil in deze digitale omwenteling de toon zetten; ´Nieuwe dingen doen´ is een van de motto’s uit onze strategische agenda. Door bouwkundige dienstverlening aan te bieden via een digitaal bouwplatform wil BAM de toekomstige activiteitenportefeuille vormgeven. Met dit platform zijn we in staat waarde toe te voegen aan het proces én aan het product. Het maakt het mogelijk de volledige levenscyclus van een gebouw te simuleren. Zowel op gebied van duurzaamheid en energiebesparing als ten aanzien van het onderhoud en beheer. Met name voor de opdrachtgever is dat van belang. Daarnaast kan ook het productie- en assemblageproces door middel van 3D-technieken worden nagebootst. Eerst digitaal bouwen voordat de feitelijke en fysieke uitvoering begint. Pas nadat partijen elkaar via het platform een digitale handdruk hebben gegeven, wordt productie en assemblage gestart.
 
Wij zijn op zoek naar een gedreven Product Owner met een aantal jaren ervaring. Als Product Owner ben je verantwoordelijk om het creatieve ontwikkel proces voorwaarts te managen waarbij je nauw samenwerkt met onze klanten / gebruikers en brugfunctie vormt richting ons Product Development Team. Je bewaakt de richting, prioriteiten, de voortgang, de kwaliteit, het budget en de communicatie richting alle stakeholders.
 
Je werkt in een omgeving waar het tempo hoog ligt en de mensen relaxt zijn. Je bent de spil in het team. Je snapt wat onze gebruikers en klanten willen en vertaalt dit in samenwerking met de designers naar een strak ontwerp. Je snapt de technieken die de developers toepassen en begrijpt wat de impact van deze technieken zijn op het eindresultaat. Vervolgens zorg je samen met de Scrum Master en het Product Development Team ervoor dat we opleveren wat we beloven en communiceert dit terug richting klanten en gebruikers.
 
Je komt in een scrum team terecht, waarbij jij de product owner rol op je neemt en de eindverantwoordelijkheid hebt over het team van developers, business analisten en UI/UX designers. Tevens begeleid je implementaties van nieuwe ontwikkelingen. Je kent de techniek vooral vanuit een business hoek en je bent iemand die dingen meteen oppakt en niet laat liggen, vaak een stap voor bent op de rest en ziet waar eventuele valkuilen liggen.
 
Taken en verantwoordelijkheden

 • Je vertaalt de wensen van klanten en gebruikers in samenwerking met de business analisten in requirements;
 • Je vormt de burgfunctie tussen de klant / gebruikers / stakeholders en ons Product Development Team;
 • Je ontwikkelt een product visie en communiceert die richting de organisatie;
 • Je ontwikkelt de product roadmap en communiceert deze naar interne en externe stakeholders;
 • Je beheert planning en deadlines en communiceert hier helder over richting alle stakeholders;
 • Je houdt altijd een oog op het scrumboard en de product backlog, verwerkt nieuwe inzichten en zorgt dat er genoeg items zijn;
 • Werkt nauw samen met Scrum Master en doet mee in Scrum Proces en bent aanwezig bij de Sprint planning meeting en Retrospective meetings;
 • Je stelt hypotheses, organiseert gebruikers testen, AB testen, verzamelt en analyseert data en stuurt op basis van validated learning;
 • Je denkt mee met de developers en UI/UX designers over te maken keuzen en snapt wat de gevolgen zijn van bepaalde requirements op de techniek.

Who are we looking for?

Om deze rol goed te kunnen vervullen spreek je de taal van de business en ben je goed in staat om productieve relaties op te bouwen.

 • Je hebt HBO+/WO werk en denk niveau;
 • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar ervaring als Product Owner;
 • Je hebt affiniteit met IT development en snapt de techniek;
 • Je bent in staat een development team te managen en coachen;
 • Je bent gestructureerd en houdt van planmatig werken;
 • Je durft knopen door te hakken en nee te zeggen;
 • Je hebt een passie voor analytics, usability, conversie en validated learning;
 • Je hebt ervaring met agile methodieken zoals SCRUM, en een Lean Startup is voor jou een vanzelfsprekendheid;
 • Je hebt ervaring met Jira of andere issue track programma’s;
 • Je hebt een pragmatische hands-on / can-do mentaliteit, bent enthousiast en communiceert gemakkelijk;
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen en bent in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden en daarnaast een zelfstarter, secuur, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Beschikt over organisatiesensitiviteit;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

What do we offer?

Een uitdagende en continu veranderende omgeving in een organisatie waarbinnen IT een essentieel onderdeel is van de realisatie van de nieuwe bedrijfsstrategie ‘Building the present, creating the future’. Daarbij bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden en alle ruimte voor verdere persoonlijke groei en ontwikkeling, zowel binnen BAM Startup als binnen Koninklijke BAM Groep.
 
Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie.

About us

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, alsmede op het gebied van publiek private samenwerking. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM staat voor indrukwekkende projecten, innovatieve oplossingen en deskundige medewerkers. Met circa 19.500 medewerkers brengt BAM jaarlijks wereldwijd duizenden projecten tot stand.
 

Apply