Presale 57 duurzame woningen Het Kadehuis in binnenstad Arnhem gestart

Presale 57 duurzame woningen Het Kadehuis in binnenstad Arnhem gestart

Arnhem, 3 september 2020 -  Gebiedsontwikkelaar AM is gestart met de presale van 57 woningen in Het Kadehuis in Arnhem. Het markante complex, dat een aaneenschakeling is van zes aparte ‘huizen’ wordt gerealiseerd aan de Nieuwstraat. Het plan vormt een onderdeel van de herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad, waarmee de verbinding met het centrum versterkt zal worden. Daarnaast beantwoordt Het Kadehuis aan de doelstelling van de gemeente Arnhem om de binnenstad duurzaam te ontwikkelen en te vergroenen door woningen te realiseren met groene buitenruimtes en een gezamenlijke daktuin. 

Nieuwstraat, Het Kadehuis

Het Kadehuis komt vlakbij de plek waar de Jansbeek de Rijn in stroomt. In de aanloop naar de toekomstige ontwikkeling van de woningen wordt op het terrein nu al een levendige sfeer gecreëerd met een terras behorend bij de naastgelegen Foodhall, ruimte voor kleinschalige evenementen en ook zijn er diverse informatiezuilen over het plan te vinden.

Het Kadehuis voorziet straks in een rijke mix aan woningtypen: van tweekamerappartementen van circa 60 m2 tot 80 m2 met loggia, balkon of terras aan de zijde van de Trans tot driekamerappartementen van 80 m2 tot maar liefst 166 m2. Verder omvat het aanbod luxe vier- en vijfkamerappartementen (115 m2 tot 172 m2) en een bijzondere penthouse maisonnette van 206 m2 met vier terrassen. De penthouses met een fraai uitzicht op de Nieuwstraat en/of de Rijnkade variëren van 120 m2 tot 174 m2. De prijzen zijn vanaf circa € 275.000,- tot en met ongeveer € 1.225.000,- v.o.n.

Onder de appartementen is ruimte voor bijvoorbeeld retail, horeca, cultuur of flexwerkplekken, waarmee meer levendigheid in het gebied zal worden gebracht. Het Kadehuis wordt een plek voor alle Arnhemmers en krijgt een prettige identiteit en levendigheid. Het wordt een nieuwe ‘place to be’ om plezierig te wonen, te werken en te ontspannen in een levendige en leefbare buurt.

Het karakteristieke ontwerp met de eigentijdse architectuur van Het Kadehuis is van architectenbureau Barcode. De omgevingsvergunning voor het ontwerp wordt binnenkort aangevraagd. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek.

Gezonde mobiliteit

Gezonde mobiliteit wordt onder andere gestimuleerd door fietsbereikbaarheid en goed toegankelijke fietsbergingen op de begane grond. Zo wordt bijgedragen aan een autoluwe en duurzame zuidelijke binnenstad. Het Kadehuis wordt gebouwd op een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners. Er is straks geen parkeerruimte rondom het gebouw, wat de leefbaarheid nog verder versterkt.

Gedurfde duurzaamheid en Het Kadehuis

Met het maatschappelijke thema ‘Gedurfde duurzaamheid’ geeft AM invulling aan haar missie leefbare en aantrekkelijke gebieden te realiseren. Bij Het Kadehuis komt dit onder meer tot uiting door het gebruik van duurzame materialen en de toepassing van groene dakterrassen en balkons en een gezamenlijke daktuin. Bij oplevering zal het gebouw voorzien zijn van een zogenoemde NL Greenlabel certificering. Dit is een label dat garant staat voor een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarbij groen en duurzaamheid centraal staan. Toekomstige bewoners zijn hiermee zeker van een duurzame en toekomstbestendige woning.

De verkoop start naar verwachting eind van dit jaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.woneninhetkadehuis.nl/nl/aanmelden/.

Nadere informatie: AM, afdeling in- en externe communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl.

Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden bij het persbericht op www.am.nl.