Ontdek de virtuele wereld met de BAM VR-app

20 december 2016 - Dit is Werken bij BAM! / Evenementen / Kennis / Projecten / Bouw / Techniek

Virtual Reality is veel meer dan een leuk speeltje, demonstreren collega's van het BIM Center. 

Een kijkje nemen in de woningen die BAM Woningbouw realiseert in de Utrechtse Fruitbuurt? Benieuwd naar het interieur van het Zaans Medisch Centrum, een project van BAM Bouw en Techniek? Een virtuele wandeling maken door de projecten van BAM Construct UK in het Londense King’s Cross? Download dan de nieuwe BAM VR-app en stap in de virtuele wereld!

Robin van Esch en Jesse Mom tijdens de Digital Construction Week in Londen

 

De app is een initiatief van het BIM Center van BAM Advies & Engineering. Robin van Esch, projectleider bouwinformatica: ‘We zijn trots op onze projecten. Wat is mooier die projecten te dleen met collega’s, maar ook met opdrachtgevers en de buitenwereld? Daarbij sluit het idee naadloos aan op het thema van de strategie, Building the present, creating the future.’

‘Het is meer dan een leuk speeltje’, vervolgt Van Esch. ‘Het is een nuttig instrument bij het ondersteunen van het commerciële proces. We wandelden met collega’s van AM RED al door het Utrechtse WTC, terwijl de bouw nog moest beginnen. En de Utrechtse woningcorporatie Mitros biedt huurders en kopers bij het project in de Fruitbuurt de mogelijkheid met de VR-bril opties te beoordelen. En in de tenderfase kan virtual reality eveneens een belangrijke rol spelen. Bij diverse tenders hebben we VR-technieken ingezet. Om de klant zijn gebouw te laten ervaren of om hem mee te nemen door de verschillende bouwfaseringen.’

 

Projecten delen

De BAM VR-app bevat nu van zo’n vijftien BAM-projecten 3D-visualisaties en 360 graden foto’s die kunnen worden bekeken met een eenvoudige kartonnen VR-bril.

‘Bij negen van de tien projecten is een 3D-model beschikbaar. Een paar extra muiskliks zijn voldoende om uit dit model ‘renderings’ te halen voor de BAM VR-app. We hopen dat meer collega’s enthousiast zijn om projecten via de app te delen.’

De BAM VR-app is beschikbaar in de App Store (iOS) en de Play Store (Android). 

 

Digital Construction Week

Onlangs vond in Londen de Digital Construction Week plaats. Namens het BIM Center waren Robin van Esch en Jesse Mom aanwezig. In deze video demonstreert Mom de 3D-toepassing van 360 graden foto's:

 

Wil je meer weten? Neem contact op met het BIM Center via bimcenter@bam.nl.