Realisatie energieneutraal kantoor

Het nieuwe DSM hoofdkantoor in Maastricht wordt een innovatief duurzaam gebouw met een inspirerende gezonde werkomgeving. Het gebouw, naar ontwerp van Broekbakema, wordt energieneutraal. Bovendien wordt het nieuwe gebouw Paris Proof waarbij het voldoet aan de klimaateisen van Parijs.

In het ontwerp zijn zowel bij de nieuwbouw als de renovatie de hoogste duurzaamheidsnormen toegepast. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor is een bijzondere combinatie van een duurzame sloop van de voormalig bioscoop, het behoud van de ondergelegen parkeergarage, nieuwbouw op de parkeergarage en restauratie van de monumentale Ambachtsschool.

Het installatieconcept is eveneens gebaseerd op Paris Proof en WELL platinum. De WELL standaard heeft betrekking op de werkomgeving van de gebruikers. Zo wordt een deel van het gebouw voorzien van klimaatplafonds voor een hoger comfort in de kantoren. De regeltechniek voor de energie en het klimaat in het gebouw zijn ontwikkeld aan de hand van de concepten EDGE Next en Smart building. Samen met de meest moderne en duurzame technieken, zoals zonnecellen op een glazen dak en zonnepanelen in de gevel, wordt het een comfortabel en energieneutraal gebouw met een sterk staaltje techniek.