Bouwen voor Belastingdienst

17 mei 2006 10:28 - BAM Bouw en Techniek bv

Sneller kan BAM Utiliteitsbouw niet bouwen voor de Belastingdienst in Apeldoorn, wel makkelijker. Het in de jaren zestig gebouwde Walterboscomplex wordt ingrijpend gemoderniseerd. Dat betekent de bouw van twee torens, een energiegebouw, parkeervoorzieningen en het plintgebouw.

Deze plint – met daarin onder meer de hoofdentree, het restaurant en opleidings- en vergaderzalen –  verbindt alle gerenoveerde en nieuwe kantoren. Van de identieke torens werd de eerste eerder dit jaar bekroond met de Geveltotaal Architectuurprijs. Opvallend in het ontwerp van DP6 Architectuurstudio zijn de volledige glazen gevels, die rondom een prachtig uitzicht bieden op de Veluwe. De gebogen gevel is aan de zuidzijde voorzien van een opmerkelijke buitenzonwering van vaste horizontale lamellen. In maart 2007 is het project gereed.